Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Receta e pudingut me qumësht, vanilje dhe karamel është një eliksir i vërtetë për shqisën e të shijuarit. Aromatike, e butë dhe e ushqyeshme, kjo ëmbëlsirë na sjell në mendje fëmijërinë. Një recetë e gjysheve, perfekte për të mbyllur vaktet, por edhe një vakt zemre për fëmijët të cilët e adhurojnë aromën e vaniljes dhe karamelin e dashur.
Vendosni të ziejë qumështin bashkë me panën e freskët për ëmbëlsira, 50 gr sheqer dhe një shkop vaniljeje të cilin e keni prerë për së gjati.
Më pas hiqeni nga soba dhe lëreni të pushojë për 30 minuta dhe kullojeni. Vendosni fletët e xhelatinës të zbuten në ujë të ftohtë për 10 minuta. Më pas shtrydhini dhe lërini të shkrijnë në qumështin e ngrohtë.
Vendosni në një tenxhere 90 gr sheqer bashkë me lëngun e gjysme limoni dhe 1 dl ujë. Ziejeni këtë shurup derisa të shndërrohet në karamel. Më pas hidheni në një formë pudingu. Lëreni të ftohet.
Më pas hidhni masën e qumështit tek forma dhe lëreni në frigorifer për 6 orë. Para se ta hiqni nga forma, vendoseni me gjithë formë në ujë të vakët për disa sekonda.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment