Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Dietat më popullore i krijojnë shumicës së njerëzve idenë se do të humbasin shumë kile në një kohë të shkurtër. Por menjëherë pas mbarimit të dietës, njerëzit kanë tendencën t’i rifitojnë kilet. Edhe hulumtuesit kanë arritur në përfundimin se dieta nuk shërben për të humbur peshë në terma afatgjatë dhe nuk ka asnjë përfitim shëndetësor.
Mund të jetë e mundur që lloji i njerëzve që shkojnë pas dietave janë ato me një prirje gjenetike për të vënë peshë, duke i bërë ata më të prirur për ta rifituar atë.
Çdo dietë që është e paqëndrueshme është e destinuar të dështojë. Askush nuk mund të jetojë me supe lakre ose me një portokall për pjesën tjetër të jetës.
Për të humbur peshë dhe për të mbajtur atë njësoj për një kohë të gjatë, ndryshimet e përhershme të jetesës janë një qasje më e mirë sesa një dietë e përkohshme. Thjesht përqendrohuni në të ngrënit më mirë, duke u ushtruar dhe duke hequr dorë nga zakonet e këqija.
Ja disa këshilla të mira që do ju ndihmojnë për qëllimin tuaj:
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment