Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje.
Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe derdhni ujë të vluar derisa të zbutet. Shpëlajeni me ujë të ftohtë dhe shtrydhni të gjithë ujin e tepërt që mundeni me duart tuaja. Priteni në copa, kriposeni dhe shpërndajeni sipër domateve.
Gatuajeni polentën sipas udhëimeve të paketimit dhe hidheni të ngrohtë në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Kur të jetë e fortë mjaftueshëm, pritini polentën në feta, më pas mbivendoseni sipër spinaqit. Lyejeni me vaj dhe piqeni në furrë për 10-15 minuta. Shpërndani mbi të djathë dhe kthejeni në furrë për 5 minuta të tjera, ose derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento