Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje.
Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe derdhni ujë të vluar derisa të zbutet. Shpëlajeni me ujë të ftohtë dhe shtrydhni të gjithë ujin e tepërt që mundeni me duart tuaja. Priteni në copa, kriposeni dhe shpërndajeni sipër domateve.
Gatuajeni polentën sipas udhëimeve të paketimit dhe hidheni të ngrohtë në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Kur të jetë e fortë mjaftueshëm, pritini polentën në feta, më pas mbivendoseni sipër spinaqit. Lyejeni me vaj dhe piqeni në furrë për 10-15 minuta. Shpërndani mbi të djathë dhe kthejeni në furrë për 5 minuta të tjera, ose derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento