1.Marrim pjeshkët, i ndajmë në dy gjysma secilën dhe në një pjatë ku kemi vendosur sheqer, i lyejmë pjeshkët mirë nga pjesa e brendshme.
2.I vendosim të katërta gjysmat në një tavë dhe e fusim për pjekje për 30 minuta, në 180 °.
3.Ndërkohë përgatisim kremin karamel: Në një tenxhere të vogël, në zjarr të ulët, hedhim sheqerin dhe ujin, dhe e përziejmë deri sa sheqeri të tretet dhe te fillojë të ndërrojë ngjyrë. Kur shurupi të ketë marrë ngjyrën që doni (kjo varion, në varësi të ngjyrës që doni të ketë kremi karamel, nga kafe e hapur, në të errët), e fikim sobën.
4.Shtojmë direkt panën, dhe e përzijmë me një tel kuzhine intensivisht dhe shumë shpejt.
5.E vendosin për pak në zjarr të ulët përsëri dhe shtojmë gjalpin, mjaltin dhe pak kripë.
6.E vendosim në një enë dhe e lëmë të ftohet tërësisht.
7.Përgatisim galetën: Në një tigan shkrijmë gjalpin dhe hedhin galetën dhe e përziejmë për pak minuta.
8.Shtojmë kanellën dhe pas pak e fikim sobën dhe e lëmë të ftohet.
9.Pasi të ketë kaluar 30 minuta nga pjekja e pjeshkëve, i nxjerrim nga furra dhe i servirim pjeshkët në një pjatancë ose enën ku dëshironi.
10.I mbushim pjeshkët më galetë, gjalp e kanellë. Sipër i vendosim pak krem djathi (1 lugë gjelle secilës).
11.I hedhim kremin karamel sipër. Pjesën lart e dekorojmë sipas dëshirës (unë i kam hedhur sipër bajame të grira).
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment