1.Marrim pjeshkët, i ndajmë në dy gjysma secilën dhe në një pjatë ku kemi vendosur sheqer, i lyejmë pjeshkët mirë nga pjesa e brendshme.
2.I vendosim të katërta gjysmat në një tavë dhe e fusim për pjekje për 30 minuta, në 180 °.
3.Ndërkohë përgatisim kremin karamel: Në një tenxhere të vogël, në zjarr të ulët, hedhim sheqerin dhe ujin, dhe e përziejmë deri sa sheqeri të tretet dhe te fillojë të ndërrojë ngjyrë. Kur shurupi të ketë marrë ngjyrën që doni (kjo varion, në varësi të ngjyrës që doni të ketë kremi karamel, nga kafe e hapur, në të errët), e fikim sobën.
4.Shtojmë direkt panën, dhe e përzijmë me një tel kuzhine intensivisht dhe shumë shpejt.
5.E vendosin për pak në zjarr të ulët përsëri dhe shtojmë gjalpin, mjaltin dhe pak kripë.
6.E vendosim në një enë dhe e lëmë të ftohet tërësisht.
7.Përgatisim galetën: Në një tigan shkrijmë gjalpin dhe hedhin galetën dhe e përziejmë për pak minuta.
8.Shtojmë kanellën dhe pas pak e fikim sobën dhe e lëmë të ftohet.
9.Pasi të ketë kaluar 30 minuta nga pjekja e pjeshkëve, i nxjerrim nga furra dhe i servirim pjeshkët në një pjatancë ose enën ku dëshironi.
10.I mbushim pjeshkët më galetë, gjalp e kanellë. Sipër i vendosim pak krem djathi (1 lugë gjelle secilës).
11.I hedhim kremin karamel sipër. Pjesën lart e dekorojmë sipas dëshirës (unë i kam hedhur sipër bajame të grira).
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment