1.Marrim pjeshkët, i ndajmë në dy gjysma secilën dhe në një pjatë ku kemi vendosur sheqer, i lyejmë pjeshkët mirë nga pjesa e brendshme.
2.I vendosim të katërta gjysmat në një tavë dhe e fusim për pjekje për 30 minuta, në 180 °.
3.Ndërkohë përgatisim kremin karamel: Në një tenxhere të vogël, në zjarr të ulët, hedhim sheqerin dhe ujin, dhe e përziejmë deri sa sheqeri të tretet dhe te fillojë të ndërrojë ngjyrë. Kur shurupi të ketë marrë ngjyrën që doni (kjo varion, në varësi të ngjyrës që doni të ketë kremi karamel, nga kafe e hapur, në të errët), e fikim sobën.
4.Shtojmë direkt panën, dhe e përzijmë me një tel kuzhine intensivisht dhe shumë shpejt.
5.E vendosin për pak në zjarr të ulët përsëri dhe shtojmë gjalpin, mjaltin dhe pak kripë.
6.E vendosim në një enë dhe e lëmë të ftohet tërësisht.
7.Përgatisim galetën: Në një tigan shkrijmë gjalpin dhe hedhin galetën dhe e përziejmë për pak minuta.
8.Shtojmë kanellën dhe pas pak e fikim sobën dhe e lëmë të ftohet.
9.Pasi të ketë kaluar 30 minuta nga pjekja e pjeshkëve, i nxjerrim nga furra dhe i servirim pjeshkët në një pjatancë ose enën ku dëshironi.
10.I mbushim pjeshkët më galetë, gjalp e kanellë. Sipër i vendosim pak krem djathi (1 lugë gjelle secilës).
11.I hedhim kremin karamel sipër. Pjesën lart e dekorojmë sipas dëshirës (unë i kam hedhur sipër bajame të grira).
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment