Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas kombinoni miellin, sodën e bukës, kripën dhe trazojini. Shtoni vezën, ujin dhe punojeni mirë masën.
E mbuloni brumin dhe e lini të pushojë për 20-30 minuta.
E ndani në toptha të vegjël dhe i hapni me okllai.
Ndërkohë në një enë të pastër kombinoni proshutën e prerë në kubik, specat e prerë imët, domatet pasi i keni hequr lëkurën dhe farat, kripën dhe piperin.
I trazoni mirë dhe mbushni pitet me nga një lugë gjelle nga kjo masë.
Skuqni pitet në një tigan me vaj. Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
I lini të ftohen pak dhe pas kësaj mund t'i shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment