Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 260 ° C dhe lëreni të ngrohet për të paktën 20 minuta në këtë nxehtësi.
Në një sipërfaqe të sheshtë hapni brumin e picës në formë rrethore.
Krijoni një kore duke ngritur skajet.
Tavën e picës e lyeni me pak miell misri ose letër pergamene dhe hedhim mbi të brumin e picës.
Mbi brumin e picës përhapni salcën e domates, pa prekur skajet e picës.
Sipër hidhni djathin dhe nëse dëshironi dhë produkte të tjera sipas dëshirës.
Hidhni pak vaj ulliri shtesë sipër dhe futeni picën të piqet për 12-17 minuta, derisa djathi të fryhet, dhe brumi të jetë gatuar plotësisht.
Nëse dëshironi mund ta piqni picën në nxehtësi të ulët për disa minuta shtesë.
Hiqeni, lëreni të ftohet pak, priteni në copa dhe shijojeni!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment