Sugjerojmë:

Picë me speca, sallam dhe djathë

180 g miell, tipi 00
100 ml qumësht
1 lugë e vogël sodë për torta të kripura ose për torta të ëmbla pa vanilje
Kripë
Speca me ngjyra të ndryshme
2 lugë gjelle vaj ulliri
Domate qershiza
Djathë për pica
Sallam

1.Ndezim furrën në temperaturën 200° C.
2.Në një tas, hedhim miellin dhe sodën në sitë, kripë, vajin dhe shtojmë qumështin pjesë-pjesë, derisa të kemi një brumë homogjen.
3.E punojmë brumin në tavolinë me pak miell derisa të bëhet elastik.
4.Hapim brumin direkt në letër furre si petë me pak miell dhe e futim në tavën e furrës me letër, ashtu siç është.
5.Sipas dëshirës, vëmë sipër brumit djathë, perime, sallam, etj.
6.E pjekim për 15-20 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë sipër dhe poshtë.

Lini një koment