Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në tavolinën e punës, pasi keni situr miellin hapni në mes një hapësirë.
2.Shtoni pluhurin e pjekjes, sodën dhe vezën.
3.Punojeni mirë brumin, shtoni ndërkohë vajin.
4.Në fund shtoni shëllirën gradualisht dhe kosin.
5.Punojeni mirë brumin derisa të bëhet një masë kompakte.
6.E lini të pushojë për dy orë në një vend të ngrohtë dhe të mbështjellë me një peshqir kuzhine.
7.Më pas e ndani në toptha të vegjël dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan ku keni nxehur me parë vajin e lulediellit.
8.Skuqini të gjitha mirë nga të dyja anët dhe shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento