Sugjerojmë:

Peshk salmon në zgarë me salcë mango dhe avokado

4 fileto peshku salmon
50ml vaj misri
2 lugë salcë soje
1 lugë të vogël salcë pikante
1/2 lugë xhenxhefil pluhur
1 thelpi hudhër të grirë
Për salcën me mango dhe avokado:
1 mango
1 avokado
1 domate
Qepë e njomë
Qepë kuqe
2 lugë vaj misri
Lëng limoni
Mente
Kripë, Piper

1.Marrim salmonin dhe e marinojmë per 2-4 orë duke hedhur të gjithë përbërësit, filetot e peshkut, vajin e misrit, salcën e sojes, salcën pikante, xhenxhefilin dhe hudhrën e grirë hollë në një tas të madh dhe e përziejmë shpesh.

2.Pas kësaj heqim lëngun e tepërt nga filetot dhe i pjekim në zgarë të lyer me pak vaj misri për rreth 5 minuta ose derisa peshku të shkëputet lehtë nga zgara.

3.Përgatisim salcen me fruta duke vendosur të gjithë përbërësit në një enë dhe duke i lënë në një vend të freskët për 1 orë.

4.I shoqërojmë filetot e salmonit me salcën e frutave dhe në vend të bukës përdorim sipas dëshirës pilaf ose kus kus.

Lini një koment