Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës.
Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij:
1-Ju ndihmon të qëndroni të hidratuar.
2-I mbushur me lëndë ushqyese dhe komponime të dobishme bimore, duke përfshirë kaliumin, magnezin dhe vitaminat A dhe C. Është gjithashtu relativisht i ulët në kalori.
Këtu janë lëndët ushqyese në 1 filxhan (152 gram) shalqi të prerë në kubikë:
* Kalori: 46
* Karbohidratet: 11.5 gram
* Fibra: 0.6 gram
* Sheqeri: 9.4 gram
* Proteina: 0,9 gram
* Yndyrë: 0.2 gram
* Vitamina A: 5% e vlerës ditore (DV)
* Vitamina C: 14% e DV
* Kaliumi: 4% e DV
* Magnezi: 4% e DV
3-Mund të ketë efekte antikancerogjene
Disa përbërës bimorë të gjetur në shalqi, duke përfshirë likopenin dhe kukurbitacinën E, mund të kenë efekte të mundshme antikancerogjene.
Ndërsa rezultatet e studimit janë të përziera, marrja e likopenit mund të lidhet me një rrezik më të ulët të disa llojeve të kancerit, si p.sh. prostatës.
Në botën e mirëqenies, një nga zakonet më të thjeshta, por edhe më efektive që mund të përvetësosh, është konsumimi i ujit me limon. Është i lehtë për t’u përgatitur, ekonomik dhe plot me përfitime shëndetësore. Por, përse kjo...
Çdo vit, më 1 tetor, festojmë Ditën Ndërkombëtare të Kafes, një ditë e dedikuar dashamirësve të kësaj pije magjepsëse! Kafeja ka një histori të gjatë që fillon në Etiopi, ku legjendat thonë se bariu Kaldi zbuloi efektet e saj...
Nëse keni dëgjuar për acidin folik, gjasat janë që ai të përmendet në lidhje me shtatzëninë. “Acidi folik mbështet zhvillimin e fetusit, duke reduktuar defektet e tubit nervor gjatë shtatzënisë,” thotë Reema Pillai, dietologe në Dietitian Fit. Por, “është...
Lini një koment