1/4 filxhan lëng të freskët mandarine ose portokalli
Piper i sapo bluar
Vaj vegjetal, për skarë
Në një qese kuzhine me zinxhir, bëni bashkë pulën, xhinxherin, qepën, hudhrën, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë ҫaji piper. Mbyllni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë. Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë gjithë natës.
Ngrohni paraprakisht një skarë në nxehtësi mesatare dhe lyejeni me vaj. Vendosni pulën në skarë me anën e lëkurës poshtë derisa të marrë ngjyrë, 5 deri në 6 minuta. Kthejeni dhe vazhdoni të piqni në skarë derisa të gatuhet, rreth 5 minuta të tjera. Lëreni të pushojë 5 minuta para se ta shërbeni.
Në mungesë të skarës, mund ta piqni në furrë me anë të grilës.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento