Për të gjithë që ju pyesni: Ja si duken 200 kalori në ushqime të ndryshme

Ushqimet që konsumojmë përmbajnë kalori të ndryshme, ndaj të bazë të tyre këshillohet dhe sasia e konsumimit.

Një studim i fundit dëshmoi se si duken 200 kalori në ushqimet e ndryshme që ne i konsumojmë çdo ditë.

Sipas këtij studimi, 51 gramë karamele përmbajnë kalori të njëjta me 600 gr. brokoli, apo dhe 3 vezë të plota. Ndaj, është e qartë se cilët nga këto dy ushqime do të ishin të preferuara për t’u konsumuar.

Shikuar nga aspekti statistikor, një personi të rritur i nevojiten 2,000-2,500 kalori në ditë, por kjo gjë varet edhe nga fakti sa është fizikisht aktiv ai person.

Mollët (385 gr)

kaloria-ushqimi-00001

Gjalpi (28 gr)

kaloria-ushqimi-00002

Brokolli (588 gr)

kaloria-ushqimi-00003

Çokollatë Snickers (41 gr)

kaloria-ushqimi-00004

Pasta (145 gr)

kaloria-ushqimi-00005

Salsiçe (66 gr)

kaloria-ushqimi-00006

Kivi (328 gr)

kaloria-ushqimi-00007

Vezët (150 gr)

kaloria-ushqimi-00009

Pras (1425 gr)

kaloria-ushqimi-00010

Specat (740 gr)

kaloria-ushqimi-00011

Sanduiç me mish pule (72 gr)

kaloria-ushqimi-00012

Petulla (52 gr)

kaloria-ushqimi-00013

Avokado (125 gr)

kaloria-ushqimi-00014

Misri i zier (308 gr)

kaloria-ushqimi-00015

Karotat (570 gr)

kaloria-ushqimi-00016

Bizelet (357 gr)

kaloria-ushqimi-00017

Patatina (41 gr)

kaloria-ushqimi-00018

Patet e skuqura (73 gr)

kaloria-ushqimi-00019

Drithërat (51 gr)

kaloria-ushqimi-00020

Pjepri (553 gr)

kaloria-ushqimi-00022

Karamele (54 gr)

kaloria-ushqimi-00023

Bukë (90 gr)

kaloria-ushqimi-00024

Topcake (72 gr)

kaloria-ushqimi-00025

Lini një koment