Për të gjithë ju që jeni në dietë kjo është supa duhet të konsumoni këto ditë
3 lugë gjalpë, të ndarë në 2 lugë dhe 1 lugë gjelle
1 filxhan qepë të copëtuar
1 1/2 gota presh të prerë, vetëm pjesë të bardha dhe jeshile të lehta
1 tufë e madhe ose 2 tufa të vogla selino (5 gota të copëtuara për supë, 1 1/2 gota të prera në kubikë për pjesën e sipërme)
2 thelpinj hudhër, të grirë
2 gjethe dafine
4 gota lëng pule
1/2 lugë çaji në 1 1/2 lugë çaji kripë, për shije
1/4 deri 1/3 filxhan krem pana
Qepujka ose majdanoz të freskët të copëtuar për zbukurim
Piper i zi
1. Hidhni qepë, presh, 5 gota selino të copëtuar bashkë me 2 lugë gjalpë në një tenxhere me nxehtësi mesatare.
Gatuajini në nxehtësi mesatare për 10 minuta derisa të zbuten. Shtoni hudhrën e grirë dhe gatuajeni për një minutë më shumë.
2. Shtoni lëngun e pulës dhe gjethet e dafinës në tenxhere. Shtoni kripë dhe lëreni të ziejë për 15 minuta.
3.Ndërsa supa po zihet, përgatitni selinonë shtesë që do të shtohet më vonë në supë. Në një tigan të vogël shkrini 1 lugë gjalpë në nxehtësi mesatare. Shtoni në gjalpë 1 1/2 gota selino të prerë në kubikë.
Vëreni 1/2 filxhan të lëngut të zierë nga tenxherja e supës në tigan. Ziejini në temperaturë të ulët për 5 – 6 minuta për të zbutur selino. Lëreni menjanë.
4.Hiqeni tenxheren nga soba dhe lëreni të ftohet pak. Hidhni gjethet e dafinës.
Pasi është ftohur hidheni supën në blendër deri sa të krijiohet masa kremoze dhe kthejeni sërish në tenxhere.
5. Shtoni kremin dhe selinonë e prerë në kubikë.
6.Shijojeni për kripë dhe shtoni më shumë nëse është e nevojshme. Mund të shtoni dhe pak piper të zi dhe qepë ose majdanoz të copëtuar servirje.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment