Mjedra, boronica ose fruta të freskëta sipas dëshirës
1.Tretim çokollatën bashkë me qumështin në një tenxhere të vogël në nxehtësi mesatare duke e përzier vazhdimisht me lugë druri.
2.E heqim nga zjarri dhe pas 5-6 minutash shtojmë sheqerin pluhur, vaniljen dhe gjalpin në copa të vogla, duke i përzier me shpejtësi me lugë druri.
3.Copëtojmë biskotat në thërrime dhe i shtojmë te tasi ku kemi çokollatën.
4.Në tavën me letër furre ose plastmasë kuzhine hedhim gjysmën e kremit, fruta dhe përsëri krem.
5.E mbulojmë me plastmasë kuzhine që të mos marrë erërat e frigoriferit.
6.E lëmë të ftohet për një natë në frigorifer.
7.E nxjerrim nga frigoriferi 10 minuta para se ta shërbejmë.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment