Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Patatet i lani mirë, i ndani përgjysmë dhe i vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
2.I fusni në furrë të piqen për 12 minuta në temperaturë 180 gradë.
3.Ndërkohë në një tas bashkoni misrat, fasulet, vajin e ullirit, qepën, hudhrat dhe djathin parmigiano.
4.Nxirrni patatet dhe sipër i shtoni mbushjen që përgatitët. I fusni në furrë edhe për 5 minuta të tjera.
5.Ndërkohë përgatisni salcën duke bashkuar të gjithë përbërësit e saj në një tas.
6.Nxirrni patatet, i shtoni sipër salcën dhe shijojini të ngrohta!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment