Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 170 gradë.
2.Shponi të gjitha patatet me pirun dhe lyejini me vaj, kripë dhe piper.
3.Piqni për 1 orë deri në 1 orë 15 minuta, derisa patatet të priten lehtë.
4.Ndërkohë, mbushini me spinaq dhe argjinare.
5.Në një tas të madh, përzierini përbërësit e mbetur derisa të kombinohen në mënyrë të barabartë. Shtoni kripë dhe piper për shije.
6.Kur patatet të jenë zbutur çajini në fund secilën dhe brenda mbushini me përzierjen e spinaqit dhe argjinares.
7.Kthejini në furrë dhe piqini edhe për 10-15 minuta, derisa djathi në mbushje është shkrirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment