Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pastiço është një recetë shumë praktike dhe nëse i shtoni beshamelin apo mishin e grirë do t'i jepni akoma më shumë shije. Lexoni recetën dhe nisni nga puna!
Në një tenxhere me vaj ulliri vendosni mishin e grirë dhe e lini sa të ndryshojë ngjyrë. Më pas shtojmë qepën dhe hudhrën të grirë imët dhe vazhdojmë kaurdisjen për 2-3 minuta. Shtoni dimatet, kripë, piper dhe gjethen e dafinës.
Ndërkohë në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë makaronat. Filloni përgatitjen e beshamelit. Në një tenxhere vendosim qumështin, niseshten dhe gjalpin.
E vendosim tenxheren mbi sobë dhe i trazojmë përbërësit derisa të lidhen dhe të behet një masë kremoze. Më pas shtojmë vezët një e nga një si dhe djathin kaçkavall të grirë në rende. E rregullojmë beshamelin me pak kripë, piper dhe arrë moskat dhe e shtojmë tek makaronat (gjysmën e sasisë).
Lyejmë një tavë me pak gjalpë dhe vendosim gjysmën e sasisë së makaronave, më pas vendosim salcën e përgatitur me mish të grirë. Shtojmë 4-5 lugë beshamel dhe më pas vendosim dhe pjesën tjetër të makaronave.
Me beshamelin që na teproi bëjmë një shtresë të fundit duke e niveluar mirë pastiçen. E spërkasim në fund me pak djathë dhe e vendosim në furrën e parangrohur në temperaturën 180-200 gradë Celsius për 40-45 minuta. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment