Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Lani e pastroni mirë perimet dhe vendosini të ziejnë për rreth 20 minuta.
2.Në një enë hidhni vezët dhe rrihini duke shtuar pak nga pak qumështin dhe djathin.
3.Shtojmë gjithashtu edhe perimet e ziera dhe i trazojmë vazhdimisht.
4.U shtojmë sipas dëshirës kripë e piper për shije dhe i përziejmë mirë.
5.Në një tavë me pak vaj ulliri shtroni masën e krijuar dhe nivelojeni.
6.Sipër hidhni djathi e grirë dhe pak vaj dhe futeni në furrë të piqet.
7.Lëreni të piqet në 200 gradë për rreth 30 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment