40 gr parmigiano i grirë, plus ekstra për t'u servirur
Gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit, rreth 9 minuta. Rreth 3 minuta para se të gatuhen makaronat, shtoni bizelet.
Ndërkohë, ngrohni vajin e ullirit në një tigan në zjarr mesatar dhe skuqni qepën për 5 minuta derisa të jetë e butë, por jo e artë. Shtoni proshutën, panën, lëngun e limonit dhe parmigiano-n, më pas i rregulloni dhe i përzieni mirë. Hiqeni nga zjarri.
Kulloni makaronat dhe bizelet (duke mbajtur një gotë me ujin e tenxheres) dhe kthejini në tenxhere. Hidhni përzierjen kremoze të proshutës dhe përzieni gjithçka. Nëse përzierja duket pak e thatë, shtoni pak nga uji i rezervuar për gatim për ta holluar pak. Shërbejeni sipër me parmigiano shtesë, nëse dëshironi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento