40 gr parmigiano i grirë, plus ekstra për t'u servirur
Gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit, rreth 9 minuta. Rreth 3 minuta para se të gatuhen makaronat, shtoni bizelet.
Ndërkohë, ngrohni vajin e ullirit në një tigan në zjarr mesatar dhe skuqni qepën për 5 minuta derisa të jetë e butë, por jo e artë. Shtoni proshutën, panën, lëngun e limonit dhe parmigiano-n, më pas i rregulloni dhe i përzieni mirë. Hiqeni nga zjarri.
Kulloni makaronat dhe bizelet (duke mbajtur një gotë me ujin e tenxheres) dhe kthejini në tenxhere. Hidhni përzierjen kremoze të proshutës dhe përzieni gjithçka. Nëse përzierja duket pak e thatë, shtoni pak nga uji i rezervuar për gatim për ta holluar pak. Shërbejeni sipër me parmigiano shtesë, nëse dëshironi.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento