Sugjerojmë:

Pasta kremoze me salcën e famshme alfredo

1 kg karkaleca të larë dhe të qëruar
1 lugë kafe spec i kuq pluhur
1 pako linguini
4 thelpi hudhra të copëtuara
6 filxhanë me qumësht
½ filxhan me djathë parmixhano të grirë imët
Pak borzilok të freskët për servirje
Kripë, piper për shije

1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit.
2.Skuqni hudhrat me specin e kuq pluhur për të paktën 1 minutë.
3.Shtoni karkalecat, i marinoni me kripë e piper dhe i lini për pak minuta në zjarr. Sapo ta shihni që karkalecat janë skuqur mjaftueshëm i hiqni dhe i lini mënjanë.
4.Në po të njëjtin tigan shtoni qumështin dhe e përzieni vazhdimisht duke e ulur nivelin e nxehtësisë.
5.Shtoni sërish kripë e piper.
6.Tani shtoni linguinit (që duhet ti keni gjysmë zierë më parë).
7.I përzieni mirë dhe i lini për 7-9 minuta.
8.Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shtoni sipër karkalecat dhe djathin parmixhano.
9.I përzieni mirë të gjitha bashkë. Shërbejeni menjëherë me pak borzilok të freskët sipër!

Lini një koment