Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 200 ° C dhe lyeni me vaj një tavë pjekjeje me gjalpë.
Roston me fara pishe, hiqeni nga tigani,priyeni dhe vendoseni mënjanë.
Shtoni hudher dhe qepë në vaj të nxehtë.
Shtoni spinaqin dhe lereni të skuqet.
Për shije shtoni kripë, piper të zi dhe arrëmyshk.
Hiqeni nga nxehtësia, lereni të ftohet.
Miksoni spinaqin me fara pishe dhe gorgonzola.
Mbushni kanellonit me përzierjen e spinaqit dhe vendosini ato në pjatën e përgatitur.
Shkrini gjalpin në një tenxhere dhe shtoni miell.
Shtoni qumështin dhe përzijini mirë së bashku që të mos formohen gunga.
Shtoni djathin, kripë, piper të zi dhe arrëmyshk.
Hidh salcë mbi kannellonit dhe piqini për rreth 30 minuta.
Hiqini nga furra dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment