Panine me kos, majdanoz dhe djathë dhie

2 kokrra vezë
1 filxhan kos
½ filxhan vaj luledielli
125 gram gjalpë
1 lugë çaj kripë
2 luge çaj sheqer
1 ½ luge çaj pluhur pjekës
3.5 – 4 filxhan miell
200 gram djathë dhie
1 tufë majdanoz
1 lugë gjelle uji
1 i kuq veze

1.Marrim një enë mesatare dhe miksojmë mirë vezët, kosin, vajin, gjalpin, kripën dhe sheqerin (është shumë e rëndësishme që vezët, kosi dhe gjalpi të jenë me temperaturë ambienti)
2.Në një tas tjetër mënjanë përziejmë miellin me pluhurin pjekës dhe ketë përzierje fillojmë e shtojmë pak nga pak tek përbërësit e lëngshëm duke e punuar vazhdimisht derisa të arrijmë një masë brumi të butë që nuk ngjit më në anët e enës.
3.Me brumin formojmë disa topa duke i dhënë madhësinë e dëshiruar.
4.Pasi i kemi ndarë marrim masën e parë të brumit dhe me ndihmën e gishtërinjve përpiqemi ta hapim në sipërfaqen e dorës duke formuar një petë brumi të trashë në mesin e së cilës vendosim pak djathë të bardhë (të cilin e kemi thërrmuar më parë me dorë dhe përzier me majdanoz të grirë) i mbledhim me kujdes cepat e petës duke i bashkuar me njëra tjtrën dhe e punojmë pak në mes të duarve për ti dhënë formën e dëshiruar.
5.Paninet e brumit i vendosim në një tepsi tek e cila kemi shtruar më parë një letër kuzhine.
6.Në një enë të vogël përziejmë të kuqin e vezës me 1 lugë gjelle uji dhe me ndihmën e një furçe kuzhine lyejmë sipërfaqen e panineve me masën e përftuar duke i dekoruar sipas dëshirës.
7.Pas kësaj i pjekim në furrë të para ngrohur 200°C për 30 – 35 minuta dhe pasi i nxjerrim nga furra i lemë të ftohen pak pa i prekur. Kur të jenë ftohur pak i heqim nga tepsia dhe i vendosim në një tel kuzhine për tu ftohur plotësisht.

Lini një koment