1 bustinë kremor tartar (një lloj pluhuri i bardhë që përdoret në ëmbëlsira)
Lëkurë limoni e grirë
Kripë
1.Përzieni dy llojet e miellit në një tas të madh, shtoni kremor tartarin, sheqerin, lëngun e limonit, kafen pluhur, kripën dhe bajamet e grira imët. 2.Përzieni vajin me qumështin e orizit me një mikser në mënyrë që lëngjet të bashkohen mes tyre, pastaj shtojini tek përbërja e thatë. Përziejini mirë me një spatul. 3.Vendoseni masën tek një tavë e lyer me vaj dhe e spërkatur me miell dhe piqeni për 20 minuta në furrë të ngrohur në 175 gradë C.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment