1.Në një enë rrihni bashkë të verdhat e vezëve me pak kripë, piper dhe hudhër derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.
2.Në një tjetër enë, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të formohet një masë që nuk bie nga tasi.
3.E shtojmë këtë përbërje në tasin me të verdha vezësh dhe e përziejmë me kujdes në mënyrë që të mos bjerë vëllimi.
4.Në një tigan të cekët, shkrijmë pak gjalp dhe hedhim në të 1/4 e përbërjes me vezë.
5.Sapo omëleta të fillojë të mpikset, e kthejmë nga ana tjetër, dhe vendosim në mes të saj 2 feta proshutë, pak djathë të grirë dhe e palosim në formë libri duke e gatuar edhe për 1 minutë tjetër.
6.E shërbejmë të ngrohtë shoqëruar me sallatë të stinës.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment