1.Në një enë rrihni bashkë të verdhat e vezëve me pak kripë, piper dhe hudhër derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.
2.Në një tjetër enë, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të formohet një masë që nuk bie nga tasi.
3.E shtojmë këtë përbërje në tasin me të verdha vezësh dhe e përziejmë me kujdes në mënyrë që të mos bjerë vëllimi.
4.Në një tigan të cekët, shkrijmë pak gjalp dhe hedhim në të 1/4 e përbërjes me vezë.
5.Sapo omëleta të fillojë të mpikset, e kthejmë nga ana tjetër, dhe vendosim në mes të saj 2 feta proshutë, pak djathë të grirë dhe e palosim në formë libri duke e gatuar edhe për 1 minutë tjetër.
6.E shërbejmë të ngrohtë shoqëruar me sallatë të stinës.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment