Njoki me spinaq, salçiçe dhe domate, receta që ju duhet për sot!
2 lugë vaj
1 spec i kuq
1/2 qepë të mesme (të prera në feta të imëta)
4 lidhje salçiçe pule
1 lugë çaji hudhër të grirë
1 lugë çaji erëza italiane
1 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper i zi
500 gram njoki
1 1/4 gota lëng pule
1 filxhan domate të prera
1 filxhan spinaq të copëtuar
1/2 filxhan djathë parmixhano të copëtuar
1.Hidhni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Gatuani specin dhe qepën derisa të zbuten (rreth 3-4 minuta) dhe shtoni salçiçet e pulës.
3.Përdorni një shpatull për ta ndarë atë në copa të vogla ndërsa gatuhet.
4.Kur salçiçet nuk janë më rozë, shtoni hudhër, erëza italiane, kripë dhe piper dhe gatuajeni 1 minutë.
5.Shtoni njoki, lëng pule dhe domate dhe lërini të ziejnë në zjarr mesatar. Mbulojeni tenxheren dhe ziejini derisa njokit të jetë zbutur (rreth 5 minuta).
6.Hiqeni kapakun, përzieni spinaqin dhe parmixhanon dhe mbulojeni që spinaqi të zbutet pak.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment