Njoki me spinaq, salçiçe dhe domate, receta që ju duhet për sot!
2 lugë vaj
1 spec i kuq
1/2 qepë të mesme (të prera në feta të imëta)
4 lidhje salçiçe pule
1 lugë çaji hudhër të grirë
1 lugë çaji erëza italiane
1 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper i zi
500 gram njoki
1 1/4 gota lëng pule
1 filxhan domate të prera
1 filxhan spinaq të copëtuar
1/2 filxhan djathë parmixhano të copëtuar
1.Hidhni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Gatuani specin dhe qepën derisa të zbuten (rreth 3-4 minuta) dhe shtoni salçiçet e pulës.
3.Përdorni një shpatull për ta ndarë atë në copa të vogla ndërsa gatuhet.
4.Kur salçiçet nuk janë më rozë, shtoni hudhër, erëza italiane, kripë dhe piper dhe gatuajeni 1 minutë.
5.Shtoni njoki, lëng pule dhe domate dhe lërini të ziejnë në zjarr mesatar. Mbulojeni tenxheren dhe ziejini derisa njokit të jetë zbutur (rreth 5 minuta).
6.Hiqeni kapakun, përzieni spinaqin dhe parmixhanon dhe mbulojeni që spinaqi të zbutet pak.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Lini një koment