Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Nxehni fasulet në sobë në një tenxhere të vogël në zjarr të ngadaltë.
2.Mbajini ngrohtë derisa të vijë koha për të ngrënë.
3.Lani domatet dhe priteni në gjysmë. Pritini kërpudhat.
4.Në një tigan që nuk ngjit, shkrini 1 lugë gjalpë dhe shtoni kërpudhat në tigan.
5.Gatuajini, duke i përzier shpesh derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të artë, rreth 4-5 minuta.
7.Hiqni kërpudhat nga tigani dhe mbajini ngrohtë në mikrovalë.Fshijeni tavën me peshqir letre.
8.Ndërsa kërpudhat gatuhen, ngrohni 1 lugë vaj ulliri në nxehtësi mesatare.
9.Kur vaji është i nxehtë, shtoni suxhukun në tigan. Gatuajeni sipas udhëzimeve të paketës.
10.Hiqni sallamin dhe mbajeni të ngrohtë në mikrovalë.
11.Filloni të gatuani vezët dhe domatet.
12.Shkrini gjalpin e mbetur në tigan dhe gatuajini vezët sipas preferencave.
13.Bëni vezët me kripë dhe piper për shije.
14.Duke përdorur vaj nga sallami shtoni domate në tigan të nxehtë dhe gatuaj prerë poshtë për rreth 2-3 minuta.
15.Pasi t’i hiqni nga tigani vendosini në një pjatë shërbyese bashkë me vezët, suxhukun dhe fasulet.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento