Në tryezën e Era Istrefit: Si të gatuani ushqimin e preferuar të këngëtares

Ushqimet janë dashuria më e madhe , pa të cilën askush nuk jeton dot. Dhe veç kësaj të gjithë kanë një ushqim të preferuar pas të cilit “vdesin” sa herë e kanë në tavolinë. Edhe këngëtarja e famshme shqiptare Era Istrefi ka zbuluar  ushqimin e preferuar pa të cilin nuk jeton dot  dhe janë pikërisht rizotot me fruta deti.

Ky gatim i shijshëm tradicional përgatitet shumë thjeshtë dhe recetën e gjeni mëposhtë:

Ingredientët

  • 400 gr oriz
  • 100 gr oktapod
  • 100 gr kallamar ose sepie
  • 4 karkaleca
  • 1 kokërr qepë
  • 1 filxhan verë e bardhë
  • Vaj ulliri
  • Kopër
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Pastrojmë dhe ziejmë karkalecat, oktapodët dhe kallamarët.

2

Pasi janë zier i presim më copa.

3

Në një tenxhere vendosim vaj ulliri, kopër dhe qepë dhe i skuqim, i shuajmë me verë të bardhë dhe më pas shtojmë pak nga lëngu që kemi zier frutat e detit.

4

Pasi ka marrë valë orizi shtojmë frutat e detit dhe hedhim pak kripë.

Lini një koment