Në tryezën e Dua Lipës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Dua Lipa, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Pitet e mbushura duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një intervistë ka treguar se pëlqen shumë pitet e mbushura.
Recetën që të gatuani pite si Dua, e keni këtu:
Ingredientët
1 pite
2 lugë gjelle krem djathi
3 domate qershi
Djathë i grirë
Proshutë pule
3 gjethe sallatë jeshile
Piper i kuq
Udhëzimet
1
Në fillim merrni piten dhe lyejeni të gjithën me krem djathi.
2
Vendosni domatet qershi të ndara përgjysmë, piperin, djathin e grirë, proshutën e pulës, fletat e sallatës të lara mirë dhe rrotullojeni piten me kujdes.
3
Ndajeni përgjysmë dhe vendoseni në një tavë.
4
Futeni në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.
5
Merrni një pjatë dhe vendosni pak sallatë të prerë imët, 2 domate qershi përgjysmë dhe pak piper të kuq.
6
I vendosni sipër piten e ndarë në disa pjesë të vogla.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment