Në tryezën e Dua Lipës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Dua Lipa, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Pitet e mbushura duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një intervistë ka treguar se pëlqen shumë pitet e mbushura.
Recetën që të gatuani pite si Dua, e keni këtu:
Në tryezën e Dua Lipës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ingredientët
1 pite
2 lugë gjelle krem djathi
3 domate qershi
Djathë i grirë
Proshutë pule
3 gjethe sallatë jeshile
Piper i kuq
Udhëzimet
1
Në fillim merrni piten dhe lyejeni të gjithën me krem djathi.
2
Vendosni domatet qershi të ndara përgjysmë, piperin, djathin e grirë, proshutën e pulës, fletat e sallatës të lara mirë dhe rrotullojeni piten me kujdes.
3
Ndajeni përgjysmë dhe vendoseni në një tavë.
4
Futeni në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.
5
Merrni një pjatë dhe vendosni pak sallatë të prerë imët, 2 domate qershi përgjysmë dhe pak piper të kuq.
6
I vendosni sipër piten e ndarë në disa pjesë të vogla.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment