Si t’i qërojmë hudhrat me ndihmën e një tasi me kapak
Përdorja e hudhrave të freskëta është e pashmangshme për thuajse çdo gatim në kuzhinë. Për supë, tavë apo gjithçka tjetër ato përdoren që të aromatizojnë gatimin dhe t’i japin një shije akoma më të mirë.
Por shpeshherë me siguri përtoni t’i qëroni pasi janë mjaft të bezdisshme dhe gjysma e tyre ju ikën bashkë me fletët e holla, por gjyshja se nëse thjesht karafilin e hudhrës e ndajmë në thelpinj dhe e fusim në një tas duke e tundur fort fletët e panevojshme bien vetë. Ja si të veproni:
1.Hudhrat i ndani në thelpinj një nga një.
2.Pastaj i hidhni në një tas dhe sipër i vendosni një kapak.
3.Tundini fort dhe për pak sekonda hudhrat do të jenë qëruar dhe mudn t’i përdorni si të doni.
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Pushimet e verës për prindërit e rinj, të cilët kanë një bebe të porsalindur janë një sfidë jo pak e rëndësishme. Shpesh përballë kësaj situate ata përballen me pyetjen nëse duhet të bëjnë pushime në bregdet apo jo. Gjithmonë...
Lini një koment