Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 180 gradë.
2.Vendosni dy fletët pergamene.
3.Miksoni së bashku 1 filxhan sheqer dhe kanellë në një tas.
4.Derdhni brumin e gatshëm, lyejeni me vezë dhe spërkateni me kanelle.
5.Priteni brumin në copa të rrumbullakëta dhe vendosini ato në fletët e pjekjes së përgatitur.
6.Piqini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 12 deri në 15 minuta.
7.Ndërkohë që piqet brumi, bëni një pure me 1 filxhan mjedra, 1/4 filxhan sheqer dhe 1- 2 lugë ujë.
8.Përzijini mirë sa të bëhet pureja dhe lëreni mënjanë.
9.Nxehni 1 filxhan krem dhe 1 lugë çaji vanilje në një tigan të vogël, derisa të avullojë, por pa vluar.
10.Hidhni kremin e nxehtë mbi çokollatë dhe përziejeni mirë derisa e gjithë çokollata të jetë e kombinuar.
11.Hidhni së bashku kripën e mbetur, 1 lugë sheqer sheqer dhe vanilje në një tas deri sa të kombinohen.
12.Kur nachot janë pjekur vendosini në një tabaka shërbyese.
13.Hidhuni sipër salcat e përgatitura dhe mjedrat dhe shërbejini menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment