Sugjerojmë:

Nachos me mjedra dhe çokollatë

1 1/4 gota plus 1 lugë sheqer
1 lugë gjelle kanellë
1 kuti me brumë të gatshëm
1 vezë
2 gota mjedra
1 lugë gjelle lëng limoni
1- 2 lugë ujë
1/2 filxhan kikirikë të pjekur
2 gota krem
2 lugë çaji vanilje
1 filxhan çokollatë

1.Ngroheni furrën në 180 gradë.

2.Vendosni dy fletët pergamene.

3.Miksoni së bashku 1 filxhan sheqer dhe kanellë në një tas.

4.Derdhni brumin e gatshëm, lyejeni me vezë dhe spërkateni me kanelle.

5.Priteni brumin në copa të rrumbullakëta dhe vendosini ato në fletët e pjekjes së përgatitur.

6.Piqini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 12 deri në 15 minuta.

7.Ndërkohë që piqet brumi, bëni një pure me 1 filxhan mjedra, 1/4 filxhan sheqer dhe 1- 2 lugë ujë.

8.Përzijini mirë sa të bëhet pureja dhe lëreni mënjanë.

9.Nxehni 1 filxhan krem ​​dhe 1 lugë çaji vanilje në një tigan të vogël, derisa të avullojë, por pa vluar.

10.Hidhni kremin e nxehtë mbi çokollatë dhe përziejeni mirë derisa e gjithë çokollata të jetë e kombinuar.

11.Hidhni së bashku kripën e mbetur, 1 lugë sheqer sheqer dhe vanilje në një tas deri sa të kombinohen.

12.Kur nachot janë pjekur vendosini në një tabaka shërbyese.

13.Hidhuni sipër salcat e përgatitura dhe mjedrat dhe shërbejini menjëherë.

Lini një koment