Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200C dhe shtroni një tavë për muffins me 9 forma letre. Bashkoni miellin, tërshërën, sheqerin, pluhurin për pjekje dhe sodën në një tas.
Rrihni lëkurën dhe lëngun e portokallit, vajin, kosin dhe vezën së bashku me një pirun, më pas përzieni lehtë të dyja përzierjet derisa të bashkohen.
Hidhni 1 lugë gjelle të përzierjes në çdo vend për muffin, sipër me 1 lugë marmelatë, më pas mbulojeni me përzierjen e mbetur dhe një spërkatje tërshërë. Piqini për 15-20 minuta derisa të gatuhen dhe të marrin ngjyrë të artë, më pas lërini të ftohen pak.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento