Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni furrën në 175 gradë dhe lyeni me vaj tavën e posacme per muffins.
2.Në një tas të madh shtoni vezët,salcën e mollës, shurup panje, vaj, vanilje, kanellë, pluhur pjekje, sode buke dhe kripë.
3.Përziejni mirë për tu kombinuar, duke u siguruar që pluhuri i pjekjes dhe soda të jenë tretur.
4.Shtoni miellin dhe përzijeni butësisht sa brumi të bëhet homogjen.
5.Shtoni boronicat dhe me anë të një luge akullore mbushni tavën e muffins.
6.Futini të piqen për 20-25 minuta dhe lërini të ftohen plotësisht, pastaj sherbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment