Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Mollët në furrë përgatiten në pak kohë e hapa dhe janë ideale edhe për fëmijët.
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius ose 180 gradë me ventilim, zbrazni brendësinë e mollëve dhe bashkojini me rrushin, kanellën, arrat dhe sheqerin e kokosit në një tas.
Vendosini mollët në një tepsi dhe mbushini me përbërjen që krijuat.
Hidhni 6 lugë ujë në fundin e tepsisë, që mollët të mos digjen dhe piqini për gjysmë ore.
Më pas transferojini nëpër pjata dhe shërbejini me krem kokosi ose akullore.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment