Sugjerojmë:

Mollë e pjekur më kanellë dhe fruta të thata për të ndryshuar shijen e ditës

4 mollë të mëdha të verdha
100 gr sheqer kaf
65 gr arra të copëtuara
40 gr rrush i thatë
50 gr gjalpë
½ lugë çaji kanellë
¼ lugë çaji karafil
120 ml lëng portokalli

Në një tas, përzieni mirë sheqerin, arrat, rrushin, gjalpin, kanellën dhe karafilin, derisa të bëhet një masë e qëndrueshme.

Prisni rreth 1 cm nga maja e mollëve, deri në fundin e bishtit të tyre.

Me një lugë, gërryeni zemrën e mollëve për të hequr farat dhe krijuar një vrimë, por pa shkuar deri në fund të tyre, formoni vetëm një zgavër në zemër të mollëve.

Zgavrat e mollëve mbushini me 2 lugë nga përzierja e përgatitur në hapin 1, dhe pjesën e mbetur të përzierjes spërkateni sipër tyre.

Vendosini mollët me zgavrat lart në një tavë të thellë qelqi.

Spërkatini mollët me lëngun e portokallit dhe hidheni lëngun rreth mollëve.

Piqini mollët 30-40 minuta me 190 gradë, sipas zbutjes së dëshiruar të mollëve.

Lëngun e mbetur hidheni sipër mollëve dhe shërbejini të ngrohta.

Lini një koment