Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Një pjatë e dytë e shijshme, ëmbël dhe me aromë erëzash, ideale për t’u shoqëruar me oriz të bardhë basmati, shumë e lehtë dhe ekonomike, perfekte për çdo vakt. Mishi i viçit me presh dhe mollë është i thjeshtë për t’u përgatitur, pjatë tipike orientale dhe ka shumë sukses në tryezë.
Ngrohni 30 gr gjalpë dhe pak vaj në një tigan, së bashku me një lugë curry dhe skuqni mishin e viçit të cilin e keni kaluar në miell. Më pas hiqeni dhe shtoni preshin e prerë në feta dhe mollën e qëruar e të prerë në kubikë.
Skuqini për 5-7 minuta, shtoni përsëri mishin, shtoni përsëri pak curry dhe lërini të gatuhen derisa mishi të zbutet. Shtoni kripë e piper dhe 150 jogurt si dhe një domate të prerë ose disa pomodorini sipas dëshirës.
Vazhdoni gatimin edhe për dy minuta dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment