Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pastroni mishin nga dhjami dhe priteni në kubikë rreth 3 centimër.
Hidhni në tigan vaj ulliri, hudhrën e prerë përgjysmë dhe gjysmën e degës së rozmarinës dhe skuqeni me hudhrën.
Shtoni copat e mishit.
Kavardiseni mishin në zjarr të fortë dhe kur të jetë skuqur nga të gjitha anët, shtoni verën e bardhë, pak kripë dhe lëreni në zjarr të ulët, mbuluar me kapak, për rreth gjysmë ore.
Kur mishi të jetë zbutur hiqni degën e rozmarinës.
Në një tas rrihni mirë vezët dhe shtoni djathin e grirë dhe lëngun e një gjysmë limoni.
Hidheni masën në tiganin ku po gatuhet mishi, i zier tashmë.
Përziejeni mirë në mënyrë që vezët dhe djathi të shpërndahen nëpër të gjithë sasinë e mishit dhe lëreni në zjarr deri kur veza të jetë zier.
Servireni të nxehtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment