Në një tas të vogël, tundni së bashku vaj ulliri, uthull balsamike, hudhër, erëza të bimëve italiane, mustardë, kripë, mjaltë dhe piper.
Vendosni mishin në një qese plastike të mbyllshme. Hidhni 1/2 e marinadës mbi mishin e derrit, qesen mbylleni mirë dhe vendoseni në frigorifer për 15 minuta ose deri në 2 orë.
Nxehni skarën e sobës në 200 gradë C. Vajosni skarën dhe hiqni mishin nga qesja.
Vendoseni mishin në skarë dhe futeni të piqet nga të dyja anët deri sa mishi të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqni mishin nga skara dhe lëreni të pushojë për 5-10 minuta.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento