Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pas agjërimit për gjatë gjithë ditës, kjo pije do t’ju bëjë të ndiheni mirë dhe të rekuperoni energjitë.
Si fillim po ju tregojmë dobitë e përbërësve të kësaj recete:
Përfitimet shëndetësore të tërshërës:
Zvogëlon kolesterolin
Ka veti anti-depresive dhe rrit humorin
E dobishme në humbje peshe
Përfitimet shëndetësore të hurmave të Arabisë:
Forcojnë kockat
Nivelet e larta të hekurit i bëjnë ato te përsosura për ata që vuajnë nga anemia
Ideale për një rikuperim të shpejtë të energjive
Parandalojnë kapsllëkun
Përbërësit:
Hurmat e Arabisë (pa farë) – 10
Qumësht – 1 filxhan
Tërshërë – 3 lugë gjellë
Mjaltë – 1 lugë (opsionale)
Metoda:
Hidhni hurmat arabe në ½ filxhan qumësht për 30 minuta.
Piqeni tërshërën për rreth 5 minuta në një tigan që nuk ngjit derisa të marrë pak ngjyrë kafe.
Lëreni të pushojë.
Grijini së bashku hurmat arabe dhe tërshërën në një blender.
Shtoni qumështin e mbetur dhe përziejeni mirë.
Shërbejeni të ftohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment