Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ka pafundësisht shumë mënyra për t’i gatuar dhe shijuar perimet në mënyrë të shëndetshme. Sot Neps ju sjell një ndër recetat më praktike për përgatitjen e patëllxhanëve. A jeni gati?
Lani patëllxhanët dhe i prisni në feta të holla.
I marinoni me pak kripë dhe i lini të thahen për 30 minuta derisa t’i ikë tërësisht uji.
Prisni domatet në feta rrumbullake dhe ndërkohë shtypni hudhrat. Grini imët edhe djathin (grana nëse dëshironi).
Shtroni në tavë patëllxhanët, me një letër kuzhinë poshtë.
I vendosni secilës një copë domate dhe pak hudhër.
Në fund e spërkasni të gjithë tavën me vaj ulliri, kripë dhe piper.
Grini imët djathin dhe futeni tavën në furrë, për 30-35 minuta në temperaturë 170-180 gradë celsius. Shijojeni!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment