Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ka pafundësisht shumë mënyra për t’i gatuar dhe shijuar perimet në mënyrë të shëndetshme. Sot Neps ju sjell një ndër recetat më praktike për përgatitjen e patëllxhanëve. A jeni gati?
Lani patëllxhanët dhe i prisni në feta të holla.
I marinoni me pak kripë dhe i lini të thahen për 30 minuta derisa t’i ikë tërësisht uji.
Prisni domatet në feta rrumbullake dhe ndërkohë shtypni hudhrat. Grini imët edhe djathin (grana nëse dëshironi).
Shtroni në tavë patëllxhanët, me një letër kuzhinë poshtë.
I vendosni secilës një copë domate dhe pak hudhër.
Në fund e spërkasni të gjithë tavën me vaj ulliri, kripë dhe piper.
Grini imët djathin dhe futeni tavën në furrë, për 30-35 minuta në temperaturë 170-180 gradë celsius. Shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment