Sugjerojmë:

Mëngjes me bukë të thekur, vezë, fasule dhe pesto

4 vezë
4 feta bukë gruri, e thekur
Salcë pesto
1/2 filxhan fasule të konservuara
1/2 filxhan domate qershi
3 lugë çaji vaj ulliri
Kripë, Piper i zi

1.Në një tas të rrihni vezët me 1 lugë gjelle ujë dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
2.Nxehni 2 lugë çaji vaj në një tigan të madhe mbi ngrohje mesatare.
3.Shtoni domatet dhe fasulet dhe gatuajini 1-2 minuta.
4.Transferojini në një pjatë dhe pastroni tiganin.
5.Nxehni në tigan vajin e mbetur dhe shtoni vezët.
6.Gatuajini deri sa të zbuten 1-2 minuta.
7.Shërbejini vezët me përzierjen e domates, fasuleve dhe pesto, të shoqëruar nga buka e thekur.

Lini një koment