Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kavardisim qepën e grirë shumë hollë në vaj ulliri në zjarr mesatar për 2-3 minuta duke e përzierë shpesh.
Shtojmë karkalecat e qëruar, salmonin e prerë në copa dhe i perziejmë mirë.
Shtojmë veren e bardhë, ngremë zjarrin në maksimum dhe e lemë derisa alkooli i verës të ketë avulluar plotësisht.
Shtojmë panën, salcën e domateve dhe e gatuajmë të gjithë masën në zjarr mesatar derisa të bëhet një masë.
Në fund, shtojmë edhe majdanozin e grirë hollë.
Ndërkohe kemi zjerë makaronat në ujë me kripë dhe i kullojmë.
I hedhim makaronat e kulluara tek salca e përgatitur, i perziejmë mirë dhe i shëbejmë në pjata.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment