Makarona me mish pule dhe salcë Alfredo

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 2 copa gjoks pule pa kocka dhe pa lëkurë
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 1/2 filxhan qumështi
  • 1 1/2 filxhan supë pule
  • 2 karafil hudher
  • 1 pako makarona fetuccini
  • 1/2 filxhan krem
  • 1 filxhan djathë parmixhano
  • Majdanoz i copëtuar, për garniturë

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.

2

Shtoni mishin e pulës dhe hidhni kripë dhe piper.

3

Gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë të artë, nga 8 minuta për secilën anë.

4

Lereni të pushojë 10 minuta, pastaj copëtojeni.

5

Shtoni qumësht, supë dhe hudhër në tigan.

6

Hidhni kripë dhe piper dhe vereni të ziejë.

7

Shtoni makaronat dhe lerini të ziejnë rreth 10-12 minuta.

8

Më pas shtoni kremin dhe djathin parmixhano.

9

Ziejeni deri sa salca të trashet.

10

Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni mishin e pulës.

11

Dekorojeni me majdanoz për servirje.

Lini një koment