Makarona me domate të pjekura, një nga recetat e preferuara të shqiptarëve
5 domate qershi të prerë në feta
2 lugë miell orizi
4 filxhanë lëng pule
2 lugë gjelle gjalpë
3 gota qumësht me yndyrë të ulët
3/4 lugë çaji mustardë
3/4 lugë çaji kripë
1/2 kuti artiçokë
6 copa djathë çedar
Djathë i grirë rreth 10 lugë
3 copa djathë fontina
1 kuti oriz kaf
1/2 lugë çaji piper i zi
Llak gatimi
1.Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim. Ngroheni furren në nxehtësi të lartë. 2.Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim. 3.Lërini të piqen 8 – 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë. 4.Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë. 5.Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare. 6.Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort. Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë. 7.Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh. 8.Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta. Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet. 9.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper. 10.Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave. Shtoni 4 lugë parmixhano. 11.Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment