Sugjerojmë:

Makarona me domate të pjekura, një nga recetat e preferuara të shqiptarëve

5 domate qershi të prerë në feta
2 lugë miell orizi
4 filxhanë lëng pule
2 lugë gjelle gjalpë
3 gota qumësht me yndyrë të ulët
3/4 lugë çaji mustardë
3/4 lugë çaji kripë
1/2 kuti artiçokë
6 copa djathë çedar
Djathë i grirë rreth 10 lugë
3 copa djathë fontina
1 kuti oriz kaf
1/2 lugë çaji piper i zi
Llak gatimi

1.Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim. Ngroheni furren në nxehtësi të lartë.
2.Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim.
3.Lërini të piqen 8 – 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë.
4.Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë.
5.Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare.
6.Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort. Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë.
7.Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh.
8.Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta. Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet.
9.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper.
10.Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave. Shtoni 4 lugë parmixhano.
11.Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.

Lini një koment