Sugjerojmë:

Macaroons me arrë kokosi

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
45 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
të bardhat e 2 vezëve
80 gr sheqer pluhur
150 g arrë kokosi të tharë
1 lugë pastë vanilje
90 g çokollatë të zezë

Rrihni së bashku të bardhat e vezëve dhe sheqerin pluhur në një tas të madh për 2-3 minuta derisa të bëhen të lehta dhe të shkumëzuara dhe sheqeri të jetë tretur. Shtoni kokosin, pak kripë dhe vaniljen dhe më pas përzieni derisa të bashkohen. Lëreni të qëndrojë për 10 minuta.

Ngroheni furrën në 170 gradë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni lugë çaji nga përzierja dhe rrotullojini në topa kompakte, më pas vendosini në tavën e përgatitur. Piqeni për 10-12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.

Lëreni në tavë të ftohet plotësisht. Shkrini çokollatën në një enë rezistente ndaj nxehtësisë mbi një tigan me ujë të zier, duke u siguruar që tasi të mos prekë ujin. Hidheni çokollatën e shkrirë në një tas të vogël, më pas zhytni pjesën e poshtme të çdo biskote të ftohur në çokollatë dhe fshijeni çdo tepricë. Vendoseni në një fletë për pjekje, me anën e çokollatës lart, më pas vendoseni në frigorifer për 20 minuta ose derisa të mpikset.

Komento