Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Rrihni së bashku të bardhat e vezëve dhe sheqerin pluhur në një tas të madh për 2-3 minuta derisa të bëhen të lehta dhe të shkumëzuara dhe sheqeri të jetë tretur. Shtoni kokosin, pak kripë dhe vaniljen dhe më pas përzieni derisa të bashkohen. Lëreni të qëndrojë për 10 minuta.
Ngroheni furrën në 170 gradë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni lugë çaji nga përzierja dhe rrotullojini në topa kompakte, më pas vendosini në tavën e përgatitur. Piqeni për 10-12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
Lëreni në tavë të ftohet plotësisht. Shkrini çokollatën në një enë rezistente ndaj nxehtësisë mbi një tigan me ujë të zier, duke u siguruar që tasi të mos prekë ujin. Hidheni çokollatën e shkrirë në një tas të vogël, më pas zhytni pjesën e poshtme të çdo biskote të ftohur në çokollatë dhe fshijeni çdo tepricë. Vendoseni në një fletë për pjekje, me anën e çokollatës lart, më pas vendoseni në frigorifer për 20 minuta ose derisa të mpikset.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento