Liker borziloku, receta për një digestiv të freskët dhe aromatik
Me aromë shumë të veçantë, borziloku është perfekt jo vetëm për pjatat e para (pestot, pastat), por edhe të dytat (peshkun) e sallatat (sidomos ato me bazë domatesh). Dhe jo vetëm: është shumë i çmuar edhe për përgatitjen e një recete antike: likerit të përgatitur në shtëpi me gjethe të freskëta borziloku.
Një digestiv i freskët, aromatik dhe shumë i volitshëm pas një darke të bollshme. Është gjithashtu një mënyrë e mirë për të përdorur borzilokun i cili edhe këtë vit në ballkonin tuaj, me siguri është me bollëk.
Përbërësit:
2 tufa borzilok
35 cl alkool
45 cl ujë
350 gr sheqer
Përgatitja:
Hiqni gjethet e borzilokut nga bima, lajini, thajini, vendosini në një enë me alkool, mbyllini dhe lërini për 3-4 ditë.
Përgatisni një shurup me ujin dhe sheqerin, ziejeni, lëreni të ftohet dhe hidheni tek ena me alkool dhe borzilok.
Tundeni mirë, kullojeni dhe hidheni në një shishe qelqi.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment