Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Si fillim rregulloni filetot e peshkut dhe më pas priteni në copa të vogla.
Shtrydhni limonin dhe ruani lëngun.
Gjithashtu grini ullinjtë në copa të imta.
Në një tas të madh hidhni peshkun me kripë e piper (të pagatuar).
Shtoni dhe lëngun e limonit dhe përzijeni mirë peshkun.
Lëreni rreth 3 minuta që të piqet pak në limon.
Pas pak shtoni produktet e tjera, qepë, kopër, majdanoz, ullinj dhe vaj ulliri.
Lëreni dhe 3-4 minuta të tjera dhe hidheni një pjatë të thellë shërbimi.
Mund ta shërbeni me një unazë gatimi si në foto.
Sipër i hidhni caviar-in.
Mund ta shoqëroni me verë të bardhë ose shampanjë.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment