Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Mjaftojnë pak përbërës të thjeshtë për t’u karikuar në mënyrë natyrale me energji. Pa sheqer, por shumë i ëmbël dhe i shijshëm, ky lëng ka përbërës kryesor bananen dhe hurmat arabe. Është i përshtatshëm edhe për fëmijët, i shijshëm dhe ushqyeshëm për të ofruar energji dhe vitalitet gjithë ditën.
Hurmat arabe kanë shumë benefite dhe janë të pasura me vitamina A, B1, B2, B3,B5, B6, K dhe J.
Përbërësit:
Hapat:
Si fillim hiquni bërthamat hurmave arabe. Qëroni bananet dhe hiquni fijet. Vendosini përbërësit në një mikser dhe frulojini derisa të përzihen mirë. Nëse përbërja është shumë e trashë, shtojini pak ujë. Shërbejeni me kanellë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment