Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni një lugë vaji në një tigan. Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe, duke përdorur një lugë druri për ta copëtuar. Shtoni domatet dhe një gjysmë kanaçe me ujë dhe rregullojeni me kripë. Lerini në zjarr për 20 minuta.
Ndërkohë vendosim spinaqin në një kullesë. Hidhni mbi të ujë të valuar që të zbutet. Lëreni të ftohet dhe më pas shtrydhni sa më shumë nga uji i tepërt.
Ngroheni furrën në 200 gradë. Hidhni një të tretën e salcës në një tavë pjekjeje mesatare (rreth 18 x 20 cm). Hidhni sipër një të tretën e spinaqit dhe një të tretën e raviolit, më pas shpërndani sipër pak djathë. Përsëritni shtresat dy herë, duke u siguruar që shtresa e fundit e raviolit të jetë futur në salcë. Piqeni për 35-40 minuta derisa të lëshojë flluska dhe të nxehet deri në fund. Mbulojeni nëse pjesa e sipërme fillon të errësohet shumë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento