Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Vendosim mozarelen në një kullesë në frigorifer një natë para përgatitjes që të kulloje lëngu. E presim në feta dhe e vendosim në një pjatë.
2.Lajmë perimet, i presim në feta duke i pjekur dhe i rregullojmë me kripë.
3.Ngrohim beshamelën duke i shtuar pak qumësht në mënyrë që të krijojmë një masë homogjene. Fillojmë me përgatitjen duke vendosur përbëresit me radhë.
4.Në fillim një shtresë me beshamelë në mënyrë që të mos ngjiten petat.
5.Vazhdojmë me një shtresë me petat e lazanjës, beshamelë dhe disa feta perimesh, proshutën e pjekur, mozarelën, përsëri një shtresë me peta dhe kështu derisa të vendosim të gjithë përbërësit duke pasur parasysh që në fund do ta mbulojmë me një shtresë të bollshme më beshamelë dhe me djathin e grirë grana.
6.E pjekim në temperaturë 180 gradë derisa sipërfaqja të ketë marrë ngjyrë të artë. Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment